Ілон Маск оголосив «війну» рекламодавцям, які пішли з його соцмережі

Маск подав до суду на рекламодавців, які «бойкотують» його соцмережу / фото ua.depositphotos.com

Ексцентричний мільярдер Ілон Маск оголосив «війну» компаніям, які пішли з його соцмережі Х (колишній Twitter). Компанія подала позов через «систематичний незаконний бойкот» рекламодавців.

«Ми два роки пробували мир, але тепер – війна», – заявив Ілон Маск, який придбав твіттер у жовтні 2022 року, після чого піддав його значному ребрендингу. Він також порекомендував кожній компанії, яку «систематично бойкотують рекламодавці», подати до суду.

Серед відповідачів – Глобальний альянс відповідальних медіа (GARM), Всесвітня федерація рекламодавців (WFA) і кілька великих компаній, зокрема Unilever, Mars, Orsted і CVS Health. У позові йдеться, що «незаконна поведінка» цих організацій та їхніх керівників коштувала X «мільярди доларів».

Відео дня

Співзасновник GARM Роб Раковіц відкинув ці заяви, зазначає Financial Times. Він та інші члени об’єднання наполягають, що бренди мають право самі вирішувати, куди витрачати свої «рекламні долари».

Офіційна позиція Х полягає в тому, що від «незаконного бойкоту» постраждала не тільки соцмережа, а й її користувачі. «Люди страждають, коли підривається ринок ідей і одні погляди не фінансуються порівняно з іншими в рамках незаконного бойкоту», – йдеться у зверненні.

Твіттер втрачає рекламодавців і користувачів

Розбіжності між рекламодавцями та Маском почалися фактично одразу ж після того, як бізнесмен придбав твітер у 2022 році. Рекламодавці висловили занепокоєння з приводу пом’якшення політики модерації, що могло призвести до «вибуху» публікацій, насичених мовою ненависті та дезінформацією.

У листопаді 2023 року ЄС заборонив своїм структурам платити Маску за рекламу в Twitter. Зокрема, соцмережу почали звинувачувати в тому, що вона стала основною платформою для поширення ідей палестинських терористів та їхніх прихильників. За цим послідували нецензурні висловлювання Маском щодо компаній, які відмовилися від реклами в Х.

Як повідомляв УНІАН, напередодні на платформі Ілона Маска дозволили публікувати порно. У твіттері й до цього публікували матеріали 18+, оскільки її правила прямо не забороняли, але й не дозволяли це. Тепер такий контент дозволили офіційно.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *