iPhone з неоригінальними батареями тепер можна обслуговувати за гарантією?

 Заміна батареї в iPhone досі була пов’язана з досить серйозною проблемою. Якщо нам і доводилося стикатися з цим, то необхідно було враховувати, що Apple більше не буде обслуговувати смартфон згідно з умовами гарантії. Ми втрачаємо її і все.

 Однак американська компанія змінює правила, і встановлена нова батарея iPhone 8, обрана, наприклад, на цьому сайті https://www.aks.ua/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/apple/model-telefona-apple/iphone-8, більше не порушує правила гарантії! Що пов’язано з цією зміною?

Старі айфони — це багато проблем

 Незважаючи на всілякі режими енергозбереження та мінімальне споживання ресурсів процесора, наші телефони, а, отже, і їхні акумулятори неминуче втрачають свою ефективність. Незалежно від того, наскільки якісними є телефони Apple, літій-іонна технологія має свої обмеження, а при такому інтенсивному використанні батареї досить швидко зношуються.

 Не так давно Тім Кук, генеральний директор Apple, зробив заяву, що система iOs навмисно сповільнює роботу телефонів зі зношеними батареями та робить це на благо користувачів. На його думку, це пов’язано з тим, що в міру зносу акумулятора його ємність падає. Коли ми піддаємо телефон занадто сильному навантаженню, то це може призвести до раптового відключення. Програмне уповільнення телефону знижує навантаження, унеможливлюючи можливість вимкнення. Таким чином, після заміни акумулятора iPhone 6 з цього каталога https://www.aks.ua/catalog/akkumulyator-dlya-mobilnogo-telefona/brand/apple/model-telefona-apple/iphone-6 система визначає, що нове джерело живлення перебуває в хорошому стані, і швидкість телефону знову збільшується.

Старі безглузді правила

 Абсурдність колишніх правил полягала в тому, що якщо в смартфоні встановлено неоригінальний акумулятор, гарантія негайно анулюється, а ремонт може бути виконаний тільки за певну плату. Це призвело до виникнення двох видів дуже проблемних ситуацій.

  1. Після діагностики смартфона в сервісі могло виявитися, що придбаний нами раніше запасний акумулятор як оригінальний виявиться підробкою, і таким чином ми втрачали гарантію.
  2. Реальна причина виходу телефону з ладу не мала нічого спільного зі встановленою раніше неоригінальною батареєю, проте гарантія все одно анулювалася.

Нова гарантія iphone

 Тепер, коли ми позбулися цих безглуздостей, все ж є одна заковика. Apple вказує, що якщо ремонт пристрою, що містить неоригінальну батарею, виявиться неможливим, то користувач повинен буде оплатити надані йому послуги. Такий підхід виявляється великою «рятувальною шлюпкою» для сервісних техніків, з якими складно посперечатися. Адже ми не можемо перевірити, чи відповідає такий висновок дійсності.

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *