Іран постачатиме ракети Росії: представник НАТО прогнозує посилення повітряних ударів по Україні — Reuters

Іранські ракети / Фото ілюстративне / Фото: Associated Press

Москва звернулася до своїх союзників, зокрема Північної Кореї та Ірану, з проханням надати їй більше зброї, включно з балістичними ракетами.

Іран розпочне постачання балістичних ракет до Росії, після того, як Тегеран та Москва домовляться про взаємовигідні умови.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на неназваного офіційного представника НАТО.

За його словами, росіяни, ймовірно, продовжуватимуть застосування ракетних комплексів і ударів безпілотних літальних апаратів, щоб виснажити українську протиповітряну оборону в умовах недостатньої кількості засобів для захисту важливих об’єктів.

Представник НАТО підкреслив, що Москва звернулася до своїх союзників, зокрема Північної Кореї та Ірану, з проханням надати їй більше зброї, включно з балістичними ракетами.

«Іран заявив, що має намір це зробити і що він поставить балістичні ракети в Росію, і ми не маємо причин думати, що вони не підуть на це», — заявив чиновник.

Водночас Альянс поки не спостерігав ознак постачання ракет з Ірану.

Раніше агентство Reuters повідомляло, що Іран нібито передав росіянам близько 400 балістичних ракет. Пізніше у США відреагували на ці чутки та зазначили, що поки що не можуть їх підтвердити.

Нагадаємо, у лютому цього року постійне представництво Ірану при ООН заявило, що країна не постачає до Росії балістичні ракети, які можуть бути використані у війні проти України.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *