Іранські ракети в Росії: Тегеран цинічно відповів на санкції США

Іранські ракети на військовому параді 22 вересня 2023 року / Фото: Associated Press

Іранський міністр стверджує, що його країна не постачала ракети до РФ.

Міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі запевняє, що його країна через раніше запроваджені американські санкцій нібито не може виробляти і, відповідно, продавати таку “складну зброю”, як балістичні ракети.

Про це він написав у мережі Х після того, як стало відомо, що США запроваджують нові санкції, зокрема щодо найбільшої іранської авіакомпанії Iran Air, через постачання до Росії балістичних ракет малої дальності.

“Прихильники санкцій мають запитати себе: як Іран може виробляти та нібито продавати складну зброю? Санкції НЕ рішення, а частина проблеми”, – стверджує очільник зовнішньополітичного відомства Ірану.

Аббас Арагчі стверджує, що США та ЄС “знову діють на основі помилкової розвідки та хибної логіки”.

“Іран НЕ поставив балістичні ракети Росії. І крапка”, – переконує він.

Нагадаємо, 6 вересня видання Wall Street Journal з посиланням на анонімних європейських та американських чиновників повідомило, що влада Ірану вже відправила до Росії балістичні ракети малої дальності. Водночас Іранська місія при ООН офіційно заперечила, що Тегеран постачає свої балістичні ракети до РФ, і заявила, що відповідні повідомлення у західних ЗМІ не відповідають дійсності. Тим часом член комітету з питань національної безпеки парламенту Ірану обмовився, що за надання зброї, а саме ракет і безпілотників, Тегеран отримує від Москви агропродукцію.

Іран передав Росії балістику: Блінкен та Леммі терміново їдуть до Києва!


Іранські ракети в Росії: Тегеран цинічно відповів на санкції США


tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *