Із прифронтових сіл Луганщини евакуювали трьох людей

Із прифронтових сіл Луганської області евакуювали ще трьох людей.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці у Фейсбуці Луганської обласної державної адміністрації.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, «ми щодня пропонуємо жителям звільнених населених пунктів виїхати у безпечне місце. Тим, хто погоджується, допомагаємо всім необхідним. Учора вдалося евакуювати до Краматорська 63-річного чоловіка з Макіївки. В одному з центральних регіонів країни на нього очікує дружина. 77-річний чоловік і 76-річна жінка наважилися покинути Невське. Вони мешкатимуть на Харківщині. Їм вже знайшли тимчасове житло».

Як підкреслив Лисогор, «людям, особливо літнім, важко залишати рідні домівки. Але головне — врятувати життя. Бо росіяни безперервно нищать ці прифронтові села — вцілілих будинків там майже не залишилося. Перебувати в Невському, Новолюбівці, Макіївці вкрай небезпечно».

За словами начальника ОВА, лише за учора росіяни здійснили на цій ділянці фронту 153 обстріли, зі ствольної артилерії били по Невському та Макіївці, з реактивної — по Невськом, застосували майже 100 безпілотників. Атакували росіяни поблизу Стельмахівки, Андріївки, Макіївки.

Як повідомляє обладміністрація, обіцяні упродовж двох останніх років переробні станції загарбники так і не почали будувати, а сміття до так званої «ЛНР» уже надходить з території Росії. У Воронежі й Ростові розраховують позбуватися таким чином 1,5 млн тонн відходів на рік.

«Проблеми не тільки в гірників — майже два місяці вчителі з Кремінщини, що працюють на росіян, намагалися вибити зарплату за травень і відпускні. Але 15 мільйонів рублів кудись зникли з бюджету, залишивши понад 500 осіб ні з чим. Наразі нібито домовилися про додатково виділені кошти. Винних знайшли, але це, звісно що, не росіяни», — підкреслили в ОДА.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захоплених районах Луганської області зростає кількість мігрантів з віддалених регіонів Росії, а також із країн Середньої Азії.

Фото ілюстративне: Телеграм/Сергія Гайдая

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *