Жертви та багато поранених, розбиті будинки: що відомо про удари по Дніпру та області

Фото: наслідки ракетного обстрілу Дніпра 19 квітня (t.me/dnipropetrovskaODA) Автор: Володимир Костирін

Стали відомі подробиці ворожої комбінованої повітряної атаки по Дніпропетровській області у ніч проти 19 квітня. Відомо, що кількість жертв та постраждалих збільшилася у різних містах регіону.

Деталі про наслідки російської атаки на Дніпропетровську область, і що відомо на цей момент — в матеріалі РБК-Україна.

В матеріалі використовувалися публікації з Telegram-каналу голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака, керівника Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула, мера Дніпра Бориса Філатова, заява президента Володимира Зеленського, прес-служба УЗ.

Головне станом на 14:30

  • У Дніпрі 20 квітня оголошено днем трауру через обстріл РФ.
  • Частину ворожих цілей збили сили ППО. Було знищено 11 ракет із 16 та 9 «Шахедів» із 10. Загалом внаслідок ракетної атаки РФ по Дніпропетровщині вбито 8 людей, серед яких двоє малих дітей, поранених 25.
  • ​​​Дніпро — влучання в житловий багатоповерховий будинок в центрі міста. Там спалахнула пожежа. Пошкоджені два інфраструктурні об’єкти. В УЗ кажуть, що ворог цілеспрямовано бив по їх об’єктах. Залізничний вокзал у місті на деякий час призупиняв роботу. Зараз у Дніпрі 24 постраждалих і 2 загиблих (серед потерпілих залізничники — 7 поранених, одна жертва).
  • Кривий Ріг — влучання в інфраструктурний об’єкт міста, виникла пожежа. Постраждало 3 людей.
  • Синельниківський район — пошкоджено більше 10 приватних будинків. Зайнялися пожежі, їх ліквідували. Загинуло 6 осіб, серед яких діти 6 та 8 років. Ще 7 людей травмовано.
  • Павлоград — пошкоджене одне з підприємств.

Дніпро

В обласному центрі був пошкоджений житловий будинок — п’ятиповерхівка, яка також горіла внаслідок ворожої повітряної атаки.

За словами начальника ОВА, у Дніпрі, окрім житлового будинка, пошкоджені також два інфраструктурні об’єкти.

«Загалом у місті на зараз, попередньо, 2 загиблих та 15 поранених», — розповів Лисак.

Пізніше стало відомо, що число постраждалих внаслідок ракетної атаки по місту збільшилася до 15 осіб. Вони «середньої» важкості, передали в ОВА.

Наслідки ракетного обстрілу Дніпра 19 квітня (фото: t.me/dnipropetrovskaODA)

Мер Дніпра уточнив, що ворог завдав ударів «у самісінький центр міста».

Синельниківський район

У Синельниківському районі Дніпропетровської області є загиблі та постраждалі, серед поранених є діти.

«Один — важкий. Частково зруйновано 4 приватні будинки, ще 8 — пошкоджені», — розповіли в ОВА.

Пізніше стало відомо про загиблого у цьому місті.

«Синельниково. Серед них (троє постраждалих) — 2 дітей. На жаль, одна восьмирічна дитина померла в лікарні. Співчуття рідним та близьким», — розповів голова ОВА.

Пізніше він також додав, що в Синельниківському районі побиті понад 60 приватних осель, авто. Знищена сонячна електростанція. Понівечене підприємство. Там семеро поранених.

Павлоград

У цьому населеному пункті, за даними керівника ОВА, було пошкоджене одне з підприємств.

Кривий Ріг

У Кривому Розі відомо про трьох постраждалих.

Вілкул розповів, що було «влучення» в інфраструктурний об’єкт міста, виникла пожежа.

«На місце направлені всі оперативні служби, йде ліквідація наслідків. Відомо про 3 постраждалих — чоловіки 43, 53 років та жінка 58 років. 2 чоловіків в лікарні, середньої тяжкості», — передав очільник Ради оборони Кривого Рогу.

Він додав, що у місті «усі служби, лікарні, соціальні установи працюють, світло є».

Робота ППО

За словами Лисака, частину ворожих цілей збили сили протиповітряної оборони.

«Зокрема, тільки за ранок, попередньо, 9 ракет. І ще 2 — вночі. Деталі щодо цього — згодом. На жаль, є й влучання», — каже він.

За словами Вілкула, росіяни цієї ночі атакували Дніпропетровську область та Кривий Ріг ракетами та ударними дронами.

«У небі над областю було збито близько 10 ракет», — розповів він.

РФ цілеспрямовано била по об’єктах УЗ

«Ворог здійснив цілеспрямований масований обстріл цивільних інфраструктурних об’єктів Укрзалізниці в Дніпрі та області. Є поранені серед залізничників, їм надається медична допомога. На пошкоджених об’єктах працюють рятувальники, інформація про загиблих уточнюється», — повідомили в УЗ.

Наразі робота вокзалу станції Дніпро призупинена. Поїзди далекого сполучення та приміські наразі не курсують до станції Дніпро: тимчасово кінцевими зупинками є Нижньодніпровськ та Горяїнове.

Крім того, затримуються на прибуття до Дніпра наступні поїзди, висадка для них проходитиме на станції Горяїнове:

  • №38 Київ — Запоріжжя,
  • №80 Львів — Дніпро,
  • №120 Київ — Запоріжжя.

Після висадки пасажирів на станції Горяїнове поїзди, що курсують до Запоріжжя, прямуватимуть туди в обʼїзд.

(Оновлено 09:31). Вокзал у Дніпрі відновив роботу, але є суттєві затримки потягів

«Укрзалізниця» повідомила, що пасажири поїзда №40 Запоріжжя — Солотвино, який зараз очікує дозволу на подачу на вокзал, зможуть сісти в поїзд по станції Дніпро.

Станом на зараз суттєво затримуються наступні поїзди:

  • №38 Київ — Запоріжжя;
  • №733 Дніпро — Київ;
  • №5/215 Чернівці — Запоріжжя (затримка до пів години).

Реакція Зеленського та ОП

На атаку вже відреагував президент Володимир Зеленський і закликав партнерів надати більше засобів протиповітряної оборони. Глава держави наголосив, що «ППО зараз має бути не на складах, а в реальних містах і громадах».

«Росія повинна відповідати за свій терор, і кожна ракет, кожен «Шахед» мають збиватися. Світ може це гарантувати, партнери мають необхідні спроможності. Це було доведено зокрема у небі Близького Сходу, і це має запрацювати у небі Європи», — зазначив Зеленський.

Своєю чергою керівник ОП Андрій Єрмак зазначив, що тільки сила здатна зупинити російський терор.

«Дніпро. Загиблі та поранені цивільні. Удар по житловому будинку в центрі міста. Терор. Тільки сила зупинить терор. Колективна сила демократичного світу», — заявив Єрмак.

Інформація про загибель третьої дитини не підтвердилася

За словами Лисака, лікарі врятували 6-річного хлопчика, який постраждав внаслідок обстрілу. Інформація про його загибель не підтвердилась.

Але дані щодо інших двох загиблих дітей підтверджується, додав він.

Також стало відомо, що внаслідок російського обстрілу залізничної інфраструктури загинула працівниця залізниці. У неї залишилось двоє синів. Ще 7 співробітників отримали поранення, проінформували в УЗ.

День трауру в Дніпрі

Мер Дніпра Борис Філатов оголосив днем жалоби 20 квітня через обстріл міста росіянами.

«З метою вшанування пам’яті жертв трагедії, яка сталася 19 квітня внаслідок ракетного обстрілу Російською Федерацією у місті Дніпрі та області оголосити днем трауру в місті Дніпро 20 квітня», — йдеться в документі.

Кількість постраждалих у Дніпрі різко збільшилася

За словами Лисака, у Дніпрі число постраждалих зросло до 24 людей. В найбільш пошкодженому будинку продовжуються аварійно-пошукові роботи.

«За уточненими даними, пошкоджені ще 5 багатоповерхівок і 2 приватні будинки, 3 навчальні заклади, 7 адміністративних та офісна будівлі, ринок, магазини і торговельні павільйони, готель, СТО. А ще — майже півсотні авто. Потрощена й інфраструктура міста», — повідомив голова ОВА.

Нічний удар дронами і ракетами по Україні 19 квітня

Нагадаємо, цієї ночі війська РФ завдали по Україні комбінований повітряний удар із застосуванням ракет та дронів-камікадзе. Спочатку окупанти запустили кілька груп «Шахедів», а пізніше — ракети. В Україні була оголошена масштабна повітряна тривога.

Також повідомлялося, що вночі у Дніпрі через ракетну атаку пролунала серія вибухів, було відомо про роботу ППО у регіоні Також повідомлялося, що ворожі повітряні цілі летіли курсом на Кривий Ріг. Крім того, повідомлялося також про вибухи в районі Одеси.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *