Житель Рівненщини отримав 5 років за шахрайство зі збором коштів для потреб ЗСУ

На Рівненщині 5 років отримав житель Сарненщини за шахрайство зі збором коштів для потреб ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

«Прокурор Сарненської окружної прокуратури в суді довів вину жителя міста Сарни Рівненської області, обвинуваченого у заволодінні грошовими коштами шляхом шахрайства та викраденні майна», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 26-річний чоловік, який попередньо притягався до кримінальної відповідальності за злочини проти власності, розмістив у Тelegram-каналі повідомлення про збір коштів на FPV дрони для потреб одного з підрозділів Збройних Сил України.

Надалі, отримані від збору кошти, громадянин використовував для власних потреб.

Як інформують у прокуратурі, крім того, в суді довели факт вчинення обвинуваченим викрадення павербанку та зарядного пристрою у громадянина, який залишив своє майно для підзарядки.

Обвинувачений у судовому засіданні свою вину визнав у повному обсязі.

Сарненський районний суд зваживши на визнання вини та сукупність інших доказів, врахувавши покарання за попередні судимості, визнав 26-річного місцевого жителя винним та призначив покарання у вигляді 5 років 1 місяця позбавлення волі.

Вирок ще не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

У прокуратурі закликають громадян бути обачними в мережі та не довіряти підозрілим оголошенням.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині повідомили про підозру шахраю, який обманув людей, що донатили на дрони. Від протиправних дій 25-річного жителя Сарн постраждали 13 громадян, які хотіли допомогти захисникам. Кожен із них переказав орієнтовно по 500 гривень.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *