Журі присяжних визнало Трампа винним за всіма звинуваченнями

Дональд Трамп, фото: Getty Images

Журі присяжних визнало  Дональда Трампа винним за всіма 34-ма звинуваченнями в кримінальній справі про приховування грошей.

Деталі: Суд присяжних Манхеттена визнав Дональда Трампа винним за всіма 34 пунктами звинувачення у фальсифікації ділової документації, з якою він зіткнувся в кримінальному процесі щодо приховування грошей. 

Трамп став першим президентом в історії США, якого засудили за тяжкий злочин. 

Прокуратура звинуватила Трампа у справі про виплату грошей порноакторці за нерозголошення інформації з метою впливу на вибори 2016 року. 

Після вироку Трамп розкритикував судовий процес , назвавши його «ганьбою» та «сфальсифікованим».

Суддя Хуан Мерчан призначив слухання щодо винесення вироку на 11 липня.

Дата близька до дати Національного з’їзду Республіканської партії, який має розпочатися 15 липня і обрати кандидати у президенти від партії.

Нагадаємо: 

  • Йдеться про перший кримінальний процес над Трампом у справі про виплату грошей порноакторці за нерозголошення інформації з метою впливу на вибори 2016 року. Це – перший кримінальний суд над експрезидентом в історії США.
  • Трамп неодноразово намагався відтермінувати початок суду у цій справі.
  • Ця кримінальна справа є однією з чотирьох, порушених проти Дональда Трампа у США, але може стати єдиною, яка дійде до суду і завершиться винесенням вироку до президентських виборів 2024 року.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *