Кабмін забронював від мобілізації працівників Glovo та Favbet, — нардеп

Кабмін забронював від мобілізації букмекерську компанію / фото УНІАН

Кабінет міністрів забронював від мобілізації працівників шести компаній, зокрема, Glovo, букмекерську контору, рекламне агентство та компанію з американськими власниками.

Про це свідчить наказ № 8572, який опублікував народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Федієнко у Telegram.

Згідно з документом, від мобілізації забронювали:

Відео дня

  • ТОВ Гловоапп Україна (Glovo);
  • ТОВ Фавбет Тек (ймовірно, букмереська контора Favbet);
  • ДА ССМ (рекламне агентство);
  • ТОВ Віза Україна (власники — компанії із США);
  • ТОВ Агрі Чейн (частина агрохолдингу Астарта);
  • ТОВ КОРТ 9 (розробка систем РЕБ та дронів).
  • Лише одна із вищезгаданих компаній у списку має зв’язок з армією й може претендувати на бронювання. 

    «В цілому я не проти економічного блокування. Гроші на утримання армії нам потрібні. На всіх нарадах кажу Мінстратегпрому: змініть критерії! Підприємства, які роблять РЕБи та дрони, вони апріорі не можуть мати ту історію, яку ви заклали у критеріях!», — зазначив Федієнко.

    Водночас нардеп Ярослав Железняк у своєму Telegram заявив, що перевірив автентичність цього документу. Кілька джерел підтвердили, що відповідний наказ про бронь існує.

    «На жаль, це правда. Яка логіка в цьому — треба питати теж у пані першого віце-премʼєра/ Мінекономіки. Напевно така ж як і в ідеї «кешбека за гроші платників податків». Просто скажу, що одне підприємство в цьому списку з гральної сфери за статистикою є одним з найгірших податковим навантаженням і дуже великими питаннями від Держави щодо сплати податків за минулі періоди. Тому тим більше таке рішення дивне», — зазначив Железняк.

    Мобілізація в Україні: це варто знати

    18 травня в Україні набирає чинності оновлений закон про мобілізацію, який  має змінити підхід до війни в усій Україні. Представник Міноборони Дмитро Лазуткін раніше наголосив, що з набуттям цим документом чинності  «спокійному життю», яким жила частина українців, «приходить кінець».

    Згідно з новим законом, усім військовозобов’язаним громадянам України віком від 18 до 60 років, потрібно протягом двох місяців оновити свої дані в ТЦК та СП. За порушення правил військового обліку в особливий період передбачається штраф від 17 тисяч до 25 500 гривень.

    Також 4 травня, в Україні вступили у дію норми, які змінюють положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ. Зокрема, скасовується статус «обмежено придатний», залишаться лише дві категорії – «придатний» та «непридатний». В Міноборони зазначали, що фактично скасовано індивідуальну оцінку придатності.

    www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *