Кірбі: Удар Ізраїлю по Рафаху не призведе до зміни політики США

Джон Кірбі, фото: Getty Images

Ізраїльський обстріл обʼєкта угрупування ХАМАС у Рафаху, внаслідок якого загинули десятки палестинців, не призведе до зміни політики США щодо підтримки Тель-Авіва.

Пряма мова Кірбі: «Ми й далі не вважаємо, що велика наземна операція в Рафаху була б виправданою. Ми не хочемо, щоб ізраїльтяни вклинювалися в Рафах великими підрозділами… І ми не бачимо цього на даний момент.

Після цього удару в неділю я не можу говорити про зміни у політиці. Це просто сталося».

Деталі: За його словами, ізраїльтяни збираються провести належне розслідування, з якого можна буде робити відповідні висновки.

Відповідаючи на запитання, яка кількість жертв серед цивільного населення спонукала б США до зміни політики, Кірбі зазначив: «Тут немає мірила чи квоти. Як ми вже неодноразово казали, правильна кількість жертв серед цивільного населення дорівнює нулю».

При цьому на війні часто гинуть люди, додав він.

Таку саму позицію висловили у Пентагоні.

Пряма мова заступниці речника Пентагону Сабріни Сінґх: «Ми все ще вважаємо: те, що відбувається в Рафаху, і те, що роблять [ізраїльські військові], має обмежений характер».

Нагадаємо:

  • Палестинське угруповання ХАМАС у неділю вперше за останні місяці завдало ракетного удару по одному з районів Тель-Авіва в центрі Ізраїлю. Ізраїльська армія пізніше завдала удару по об’єкту в Рафасі, який, за даними ЦАХАЛ, використовували бойовики.
  • 24 травня міжнародний суд ООН проміжним рішенням у рамках міждержавної скарги, поданої ПАР проти Ізраїлю у зв’язку з операцією у секторі Гази, наказав Ізраїлю невідкладно зупинити наступ у південному місті Рафах.
  • Світова спільнота жорстко засудила авіаудар Ізраїлю по табору переселенців у Рафаху в Секторі Гази у неділю, де щонайменше 45 людей загинуло, ще понад 200 чоловік поранено. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав авіаудар «трагічною помилкою».

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *