Китай зробив заяву щодо України після переговорів Сі з Анджеєм Дудою

Очільник КНР Сі Цзіньпін / Фото: Associated Press

МЗС Китаю заявило, що країна готова і надалі відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні "української кризи".

Після переговорів президента Польщі Анджея Дуди із очільником КНР Сі Цзіньпіном з'явилася інформація, що позиція Китаю щодо «української кризи» полягає у сприянні мирним переговорам і політичному врегулюванню, отже країна шукатиме врегулювання «кризи в Україні» у власний спосіб.

Про це повідомляє МЗС Китаю.

«Нині слід докласти зусиль, щоб уникнути розширення та загострення конфліктів, деескалації ситуації та створення умов для мирних переговорів. Це в інтересах міжнародної спільноти, включно з Європою», – йдеться в офіційній заявиві МЗС КНР.

Також Пекін запевнив, що виступає проти того, щоб «деякі люди використовували нормальну торгівлю між Китаєм і Росією для відволікання конфліктів і дискредитації Китаю», а саме «заохочує і підтримує всі зусилля, які сприяють мирному розв'язанню «кризи», а також сприяють побудові збалансованої, ефективної та стійкої архітектури європейської безпеки».

«Китай по-своєму готовий і надалі відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні «української кризи», – заявили в МЗС країни.

Додамо, що раніше польський лідер нагадав, що Росію називають «вʼязницею народів», адже в Україні вона здійснює колоніальну війну, намагаючись захопити українські землі, а самих українців зробити своїми рабами.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *