Китайська ракета вибухнула під час випробувань: видовищне відео

Вибух на місці падіння китайської ракети поблизу міста Ґун'ї / Фото: скриншот з відео

Частини ступеня ракети були розкидані на великій території та спричинили локальну пожежу.

У неділю, 30 червня, під час випробувань ракети Tianlong-3, яку розробляє приватна китайська компанія Beijing Tianbing (Space Pioneer), сталася аварія. 

Про це повідомляє Reuters.

Перший ступінь ракети від'єднався від стартового майданчика і, злетівши у повітря, упав на відстані1,5 км у гористій місцевості Центрального Китаю. Інцидент стався поблизу міста Ґун'ї в провінції Хенань, в якому проживає 800 тисяч людей.

Частини ступеня ракети були розкидані на великій території та спричинили локальну пожежу. За офіційними повідомленнями, ніхто не постраждав.

Двоступінчаста ракета Tianlong-3 («Небесний дракон 3») — частково багаторазова ракета, продуктивність якої порівнюють із Falcon 9 від SpaceX.

Падіння уламків ракети в Китаї після запусків не є чимось нечуваним, але дуже рідко трапляється, щоб частина ракети, що розробляється, незаплановано вилітала з полігону і розбивалася.

Китайська ракета вибухнула під час випробувань


Китайська ракета вибухнула під час випробувань: видовищне відео

Нагадаємо, раніше виведений з експлуатації російський супутник раптово розлетівся на понад 100 уламків на орбіті, що змусило астронавтів NASA на Міжнародній космічній станції сховатися приблизно на годину. 

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *