Китайські компанії цікавляться інвестиціями у проєкти на території України

У Шанхаї пройшла зустріч українського МЗС і представників китайських компаній.

Українська делегація МЗС у Китаї

Сьогодні, 6 червня в рамках робочого візиту до КНР Шанхаї відбулася зустріч першого заступника міністра закордонних справ України Андрія Сибіги з представниками 13-ти китайських державних та приватних компаній. 

«Представники китайських компаній розповіли про свою діяльність на українському ринку, наголошуючи на бажанні активізувати роботу з українськими партнерами та інвестувати у конкретні проєкти на території України», – йдеться у повідомленні МЗС.

У свою чергу Андрій Сибіга розповів про заходи, яких вживає уряд України для забезпечення ефективної діяльності економіки в умовах російської збройної агресії. 

«Окремо було відзначено успішний досвід у питанні розблокування логістичних шляхів та забезпечення свободи судноплавства у Чорному морі, що сприятиме розвитку міжнародної торгівлі», – додали у міністерстві.

Крім іншого, перший заступник міністра поінформував присутніх щодо позитивної динаміки в двосторонній торгівлі та закликав китайські компанії брати більш активну участь у допомозі Україні та, зокрема розвитку торговельних та інвестиційних зв’язків. Окремо обговорено питання можливої участі міжнародного бізнесу у проєктах з відбудови України. 

«Домовлено про обопільну участь представників ділових кіл у виставкових заходах в Україні та Китаї», – зазначили у МЗС. 

  • Як писали раніше у Reuters,  заступник міністра закордонних справ України Андрій Сибіга під час візиту до Пекіна вчергове передав Китаю запрошення на Глобальний саміт миру, який має відбутися у Швейцарії.
  • Раніше Китай відмовився від участі у Саміті миру, аргументуючи, що «саміт миру у Швейцарії не відповідає всім критеріям, які висуває Пекін для подібних майданчиків», тобто через те, що на Саміті не буде РФ. 

lb.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *