Київщина готова до опалювального сезону майже на 90% — ОВА

Готовність Київської області до опалювального сезону становить майже 90%, до його старту залишається обмаль часу, тому райони, громади та відповідальні структури мають прискорити вирішення всіх проблемних питань.

Як передає Укрінформ, про це під час засідання регіонального оперативного штабу з питань підготовки області до опалювального сезону заявив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, повідомляє пресслужба КОВА.

За словами Кравченка, наразі всі роботи ведуться за графіком, а підготовка об’єктів до зими становить майже 90%.

«Насамперед йдеться про підготовку котелень, теплових мереж, житлових будинків, шкіл, садочків, лікарень. Ремонтуємо водопровідні та каналізаційні мережі, насосні станції, проводимо заготівлю палива, робимо запаси посипкового матеріалу, готуємо спеціалізовану прибиральну техніку», – зазначив очільник КОВА.

Під час засідання регіонального оперативного штабу обговорили також питання щодо забезпечення закладів освіти генераторами.

Київщина готова до опалювального сезону майже на 90% - ОВА

Начальник Київської ОВА зауважив, що навіть за умов вимкнення світла, потрібно забезпечити безперервний навчальний процес. У школах та дитячих садках Київщини на сьогодні наявні понад 1,9 тис. генераторів різної потужності.

«Фактично, забезпечені всі заклади освіти. Водночас доручив профільним департаментам вивчити всі заявки щодо додаткових потреб. І там, де дійсно є необхідність, вирішити це питання в найкоротші терміни», — додав він.

Крім того, Кравченко доручив громадам невідкладно навести лад у питанні утримання дерев, які висаджені в охоронних зонах ліній електропередач. Він зауважив, що роботи з обрізки дерев ведуться або вкрай повільно, або взагалі не проводяться. Аварії та обриви ліній можуть статися в будь-який момент, тому зволікати немає часу.

Київщина готова до опалювального сезону майже на 90% - ОВА

Також під час засідання регіонального штабу обговорили питання рівня заборгованості за спожитий природний газ, стану повірки лічильників природного газу теплопостачальних підприємств та бюджетної сфери.

«Всі ми працюємо заради людей. І маємо забезпечити їхні потреби в якісних житлово-комунальних послугах», – підкреслив Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, станом на початок вересня регіони готові до зими в середньому на 82%.

Фото: КОВА

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *