КМДА і власники знесеної садиби Зеленських підписали меморандум про її відновлення

Фото Власники несанкціоновано зруйнованої 19 липня садиби Зеленських у Києві зобов'язуються її відновити у тому вигляді, який вона мала.

Як передає Укрінформ, про це Київський міській голова Віталій Кличко повідомляє у Телеграмі.

Департамент охорони культурної спадщини КМДА 23 липня підписав меморандум із власниками знесеної будівлі садиби Зеленських.

Згідно з документом, власники зобов'язуються відновити її в тому вигляді, який вона мала. Співпрацювати з міською владою та громадськістю щодо створення проєкту відновлення, оформлення всіх необхідних за законом дозволів і документів, відкритості всього процесу відновлення садиби.

КМДА і власники знесеної садиби Зеленських підписали меморандум про її відновлення

«Але, як я вчора заявив, місто позиватиметься в суді до забудовника, який незаконно зніс садибу Зеленських, та до власників будівлі. З вимогою заново відбудувати садибу. Щоб у міської влади були законні важелі впливу на виконання підписаного меморандуму й обіцянок власників будинку», — зауважив Кличко.

Також міська влада наполягає, щоб правоохоронці зʼясували й оприлюднили для громадськості всіх фігурантів, які стоять за процесом знищення садиби та притягнули їх до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації виступив із вимогою до правоохоронних органів про належне реагування на знесення садиби Зеленських і притягнення винних до відповідальності.

У столичній поліції заявили, що розпочали розслідування.

Ввечері 20 липня близько тисячі людей зібралися під КМДА на акцію протесту проти знесення садиби Зеленських.

24 липня відбудеться позачергове засідання парламентської ТСК щодо незаконного демонтажу будівлі.

Садиба Зеленських — це дерев'яна, обкладена цеглою будівля, зведена у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна. Із 1911 по 1915 роки тут проживала сім'я заможних міщан Зеленських. Споруду почали розбирати у 2021 році, але завдяки суспільному розголосу тоді роботи припинилися.

Фото: Телеграм Віталій Кличко

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *