КНДР цинічно висловилася про декларацію саміту НАТО та пригрозила Заходу

У КНДР різко відреагували на декларацію Саміту НАТО / Фото: Associated Press

У КНДР різко відреагували на декларацію НАТО.

У МЗС Північної Кореї назвали декларацію саміту НАТО, «так званим «незаконним документом. Ба більше, на додаток, Пхеньян пригрозив Вашингтону і його союзниками «стратегічною протидією».

Про це йдеться в заяві МЗС КНДР, пише KCNA.

У відомстві рішуче засудили та відкинули декларацію», мовляв, вона «порушує законні права незалежних суверенних держав, і конфронтаційну програму, яка розпалює нову холодну війну та військове протистояння у глобальному масштабі».

«Дії США до розширення військових блоків є злісною першопричиною серйозної загрози регіональному миру, надзвичайного загострення середовища міжнародної безпеки та розпалу світової гонки озброєнь. Перш ніж перекласти на інші країни відповідальність за погіршення безпеки в Європі та Атлантиці», — заявили у КНДР.

Крім того, там заявили, що «стратегія глобалізації НАТО, яку дотримуються США, безперечно може створити небезпеку всесвітньої війни».

«КНДР ніколи не пропустить і не уникне навислої серйозної загрози, але ретельно стримуватиме агресію та загрозу війни за допомогою більш потужного рівня стратегічної протидії та захищатиме мир і безпеку в регіоні та решті світу«, — цинічно додали в Пхеньяні.

Нагадаємо, у середу, 12 липня, Офіс президента опублікував повний текст декларації «Великої сімки» (G7), яка містить гарантії безпеки для України.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *