Коломийська громада від початку війни скерувала понад ₴300 мільйонів на підтримку Сил оборони

Коломийська громада, що на Прикарпатті, від початку повномасштабного вторгнення скерувала понад 300 млн грн на підтримку оборонного комплексу країни.

Про це на пресконференції повідомив Коломийський міський голова Богдан Станіславський, передає кореспондент Укрінформу.

«Упродовж активних військових дій з 2022 року Коломийська громада скерувала понад 300 млн грн на підтримку оборонного комплексу», — зазначив Станіславський.

За його словами, Коломийська міська рада постійно працює з керівниками військових частин, тоді як громадські організації – з запитами військових.

Нині, зауважив мер Коломиї, найбільший запит від військових частин щодо придбання дронів.

«У лютому ми закупили дронів на 17 млн грн. Зараз триває тендер для тероборони, які заявили про потребу 20 дронів та «мавіків» різних модифікацій. За 2-3 тижні це обладнання вже буде на передовій», — запевнив Станіславський.

Він додав, що у Коломиї для надання допомоги військовим та їхнім родинам у громаді працює понад 10 відповідних програм. Відтак, на лікування воїнів із місцевого бюджету Коломиї скеровують допомогу до 100 тис. грн, на придбання амуніції – до 15 тис. грн, на встановлення пам’ятників загиблим їхнім родинам надають допомогу в сумі до 100 тис. грн.

Як повідомляв Укрінформ, з Хмельницького на фронт передали ще 300 FPV-дронів.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *