Командир «Гонору» про відтермінування демобілізації: Нечесно, але ми всі винні

Командир «Гонору» прокоментував виключення демобілізації із законопроекту / facebook.com/yabchanka

З нового законопроекту про мобілізацію прибрали положення, що регулювали питання демобілізації. Командир роти «Гонор» 1-го окремого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександр Ябчанка назвав це несправедливим стосовно воїнів.

Як заявив Ябчанка в ефірі Радіо Свобода, за це відповідальні не тільки нардепи, але і їхні виборці, які й надали народним депутатам повноваження.

«Не знімаймо відповідальність з себе: це ми їх обрали, а вони не виконали роботу, яку мали виконати уже давно. Ось так я сприймаю переважну більшість новин, які пов’язані з законом про мобілізацію», – висловився військовий.

Коментуючи виключення положення про демобілізацію із законнопроекту, Ябчанка сказав, що «це не чесно стосовно тих людей, які воюють не перший рік». Водночас він додав, що зараз є й важливіші справи, ніж справедливість до військових.

«Важливіше – це перемогти у цій війні», – зауважив Ябчанка.

Законопроект про мобілізацію: останні новини

Ввечері стало відомо, що Комітет ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки виключив положення щодо демобілізації і ротації військовослужбовців із урядового законопроекту.

Народний депутат Федір Веніславський повідомив, що з таким проханням до Ради звернувся Кабінет міністрів. Ці питання мають унормувати окремо, в іншому законопроекті.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *