Коригував ворожі удари та чекав на «приєднання»: СБУ затримала на Дніпропетровщині російського агента

Фото Служба безпеки України затримала російського агента, який коригував ракетно-дронові удари по прифронтовому Синельниковому Дніпропетровської області і чекав на захоплення всього регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зловмисником виявився 30-річний місцевий безробітний, який потрапив до уваги росіян через прокремлівські коментарі у месенджерах.

Зокрема у дописах він сподівався на "приєднання" області до складу РФ.

В одному із чатів на нього вийшов адміністратор Телеграм-каналу, який контролює російська розвідка.

Після дистанційного залучення до співпраці фігурант розпочав підготовку координат для нової серії повітряних ударів по Синельниківському району.

Для виконання завдання ворога фігурант обходив місцевість, де приховано фіксував місця зосередження підрозділів українських військ.

Одночасно зловмисник збирав дані й фотографував місцеві електропідстанції.

Після розвідувальних вилазок інформатор відправляв зібрані дані російському куратору.

СБУ викрила зловмисника і затримала його за місцем проживання. Також були проведено заходи для убезпечення пунктів базування Сил оборони.

Під час обшуків у затриманого вилучили мобільний телефон, з якого він спілкувався з ворожим куратором.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ та інших формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка СБУ затримала агента РФ, який допомагав загарбникам у підготовці операцій із прориву оборони Мирнограда на Покровському напрямку.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *