КОВА виділила ₴32 мільйони на дрони та РЕБ для українських захисників

Київська обласна військова адміністрація виділила 25 млн грн субвенції на закупівлю дронів 72-й бригаді імені Чорних Запорожців і ще 7 млн грн на придбання засобів РЕБ.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко.

За його словами, "спільно з Київською обласною радою, районами, громадами, благодійними організаціями намагаємося максимально закривати потреби наших підшефних бригад. Дрони – це те, чого найбільше потребують наші захисники. Це незамінний елемент в ефективній боротьбі з російським окупантом, який дозволяє оперативно реагувати на всі виклики. Аналогічна ситуація і з придбанням засобів РЕБ, які значно підвищують нашу обороноздатність".

Як нагадав голова ОДА, минулого року і в першому кварталі цього року з бюджету Київської області були виділені на підтримку військових понад 571 млн грн. 

Кошти пішли на матеріально-технічне забезпечення військових формувань, органів безпеки та реалізацію заходів територіальної оборони.

"Лише дронів різного типу передали понад 10 тисяч. Закуповуємо автівки, лазери, планшети, біноклі, антидронові рушниці тощо", — зазначив Кравченко. 

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів ухвалив постанову, що встановлює для українських виробників боєприпасів рівень прибутковості у розмірі до 25% від собівартості.

Фото: КОВА

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *