Країни-кандидати повинні входити до ЄС поступово, — глава МЗС Чехії

Глава МЗС Чехії Ліпавскі виступає за конкуренцію між країнами-кандидатами на вступ до ЄС / колаж УНІАН, скріншоти

Країни-кандидати повинні прийматися до Європейського Союзу поступово. Про це агентству APA заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавскі в кулуарах Європейського форуму у Вахау.

Глава чеської дипломатії висловився за «модель регати», тобто змагання між кандидатами на вступ до ЄС щодо прогресу реформ. За його словами, спільне приєднання «стримувало б більш швидких кандидатів».

«Адаптація до правил ЄС і реформи – це два паралельні процеси. Ми маємо забезпечити європейську перспективу кожній європейській країні, яка цього хоче і виконує вимоги», — підкреслив політик.

Відео дня

При цьому, за словами Ліпавського, Україна є особливим випадком, оскільки на неї напала Росія, яка «перетворилася на фашистський режим».

«Путін веде імперіалістичну війну проти всієї Європи. Навіть Чехія стає мішенню для гібридних атак Москви», – зазначив міністр.

Він підкреслив, що українці визначилися з демократією та «європейським стилем життя», тому заслуговують на всю підтримку з боку країн ЄС, і нагадав, що Чехія також допомагає постачанням зброї та прийняла півмільйона біженців з України — це найбільше число на душу населення в ЄС.

«Я ніколи більше не хочу бачити залізну завісу на кордоні між Чехією та Австрією. Навіть цей раніше смертоносний кордон колись був встановлений за наказом з Москви», — сказав Ліпавський.

Стосунки України з ЄС — останні новини

Днями Євросоюз продовжив «транспортний безвіз» для України ще на рік. Вантажні автоперевезення і надалі не потребуватимуть спеціальних дозволів.

Також УНІАН повідомляв, що ЄС допоміг натренувати вже понад 50 тисяч українських військових. Київ закликає Євросоюз зберігати і нарощувати обсяги й темпи підготовки.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Вступ України до НАТО був би помилкою як для Києва, так і для НАТО, — The Guardian
  • У ЗСУ прокоментували заяву росіян про перший удар ФАБ-3000
  • Ураження російського Су-57: у мережі дізналися, яка доля борту
  • www.unian.ua

    Leave a Comment

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *