Кремль погрожує і тисне на держави у спробі зірвати саміт миру, — Зеленський

Зеленський прокоментував підготовку до саміту миру / фото president.gov.ua

Росія намагається погрозами зірвати самміт миру і чинить тиск на держави, заявив президент Володимир Зеленський у традиційному вечірньому зверненні.

«Готуємо дипломатичні відповіді на російські намагання послабити саміт миру, який за два тижні розпочнеться. Зірвати саміт Росія вже не зможе, хоча й дуже старається це зробити. Тисне на лідерів, відверто погрожує різним державам дестабілізацією», — розкрив деталі глава держави.

За його словами, це один із наслідків того, що світ дав державі-терористу забагато часу. 

Відео дня

«Зло вміє адаптуватися і зараз використовує ресурси, щоб розколоти світ і не дати примусити Росію до миру. Але з нами вже зараз майже 100 держав та міжнародних організацій, які долучаються до глобальних зусиль», — сказав Зеленський.

Він повідомив, що провів нараду з усіма українськими посадовцями, які працюють над підготовкою саміту. 

«Були і команда Офісу, і урядовці – прем’єр-міністр, міністри, і Верховна Рада була представлена – спікер парламенту по лінії міжпарламентських зв’язків зараз контактує з багатьма державами. Поставив завдання майже у щоденному режимі давати деталізацію щодо держав, які ще потребують нашої роботи, щоб бути на саміті, і держав, які вже підтвердили свою участь, щоб саміт був саме таким дієвим, який потрібен для наближення реального миру», — зазначив Зеленський.

Глава держави зауважив, що триває робота над тим, щоб цей глобальний формат міг стати прикладом того, як спільна робота різних націй світу може відновлювати дієвість Статуту ООН і примушувати агресора до миру.

Саміт щодо миру в Україні

Глобальний саміт миру проходитиме в Швейцарії 15-16 червня. Україна закликає світових лідерів взяти участь у ньому. За словами Зеленського, на першому саміті миру напрацюють деталі за трьома пунктами Формули миру, а потім ці напрацьовані документи передадуть РФ.

28 травня президент України сказав, що російський диктатор Володимир Путін прагне зібрати якесь збіговисько як паралельну платформу саміту миру, в якому має взяти участь не менше 90 країн світу. За словами Зеленського, є такі лідери, які можуть підтримати Росію, і значить вони підтримують війну, а лідери, які прагнуть миру, мають приїхати в Швейцарію.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *