Кримськотатарський політв'язень дістав зараження крові


Тофік Абдулгазієв

У фігуранта “справи “Хізб ут-Тахрір” Тофіка Абдулгазієва, якого російські загарбники незаконно утримують у СІЗО в окупованому Сімферополі, – зараження крові. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради із прав людини Людмила Денісова

Омбудсманка наголосила, що санітарний стан камери, в яку запроторили кремлівського бранця, не відповідає встановленим нормам. “Приміщення кишить клопами та блохами, – зазначила посадовиця. – Внаслідок укусів комах у Тофіка Абдулгазієва утворилися гнійні рани та сталося зараження крові”.

За словами уповноваженої, попри погіршення стану здоров’я заручник російського режиму не отримує належної медичної допомоги. Наразі Абдулгазієв помістили до психіатричної лікарні в загарбаному Сімферополі.

“Зазначене суперечить гарантованим нормам статті 3 Конвенції про захист прав людини й основних свобод і пунктів 10, 22 Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями від 30.08.1955, схвалених Економічною та соціальною радою ООН”, – підкреслила Денісова.

Омбудсамнка закликала окупантів вжити невідкладних заходів для відновлення прав громадянина України, а саме сприяти в забезпеченні належних умов утримання, проведенні повного медичного обстеження та надання кваліфікованої медичної допомоги бранцеві.

Російські загарбники незаконно затримали Тофіка Абдулгазієва торік 27 березня. Наразі у “справі “Хізб ут-Тахрір” триває “попереднє слідство”.

(Еще нет голосов, оставьте первым)