Кубинці продовжують їхати на війну проти України через щедрі виплати і паспорти РФ – Bloomberg

Ілюстративне фото Getty Images

Міжнародне агентство Bloomberg стверджує, що громадяни Куби продовжують виїжджати до Росії, щоб приєднатися до війни проти України, незважаючи на спроби уряду в Гавані припинити вербування.

Дослівно: «Добровольці записуються через неофіційні канали, і загальна кількість тих, хто бере участь у бойових діях, ймовірно, становить кілька сотень, хоча точні дані важко встановити».

Деталі: За даними джерела агентства, щедрі виплати, запропоновані російськими військовими, заманюють збіднілих кубинців приєднатися до війни, оскільки карибська країна бореться з відключенням електроенергії і нестачею продовольства в умовах економічної кризи, яка спричинила масову міграцію і вуличні протести.

Деяких кубинців також приваблює перспектива отримати російський паспорт після того, як правитель РФ Володимир Путін підписав у січні указ, що дозволяє іноземцям отримувати громадянство в обмін на службу на війні.

Міністерство оборони Росії не відповіло на запит агентства про коментарі. Представники посольства Куби у Вашингтоні та Міністерства закордонних справ у Гавані не відповіли на запити про коментарі.

Bloomberg нагадує, що Росія активізувала призов на військову службу всередині країни і за кордоном, намагаючись замінити величезну кількість військових, які загинули або були поранені під час бойових дій в Україні.

За західними оцінками, втрати Росії з початку вторгнення в лютому 2022 року сягають 500 000 осіб. Міністерство оборони Великої Британії заявило 12 липня, що Росія, можливо, втратила 70 000 вбитими і пораненими лише за останні два місяці.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *