Лавров прокоментував ідею виключити «Талібан» зі списку заборонених організацій

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров / Фото: Associated Press

Росія намагається налагодити відносини з терористичним угрупованням "Талібан".

Міністр іноземних справ Сергій Лавров схвалив ідею виключити «Талібан» зі списку заборонених організацій.

Про це пише SOTA.

«Вони є реальною владою, ми ніколи не прибирали звідти наше посольство, як і посольство КНР. До речі, посол Афганістану вручав вірчі грамоти в Пекіні Сі Цзіньпіну разом з іншими послами», — цитують слова Лаврова.

«Талібан» повернувся до влади в Афганістані 15 серпня 2021 року. Вже у грудні того ж року він заборонив дівчаткам відвідувати школи після шостого класу, а жінкам — працювати. Ще за пів року, у травні 2022-го, жінкам наказали повністю закривати обличчя та тіло на публіці та не залишати будинок без необхідності.

Як писали міжнародні правозахисні організації, від моменту приходу до влади талібів у країні знову зріс відсоток дитячих та примусових шлюбів. 

З того часу, як терористи захопили Афганістан, у Росії поліцейські неодноразово затримували громадян, підозрюваних у прихильності до ідеології «Талібану» та плануванні терактів. Нещодавно журналістка Надія Кеворкова була поміщена в СІЗО за звинуваченням у публікації тексту, що виправдовує талібів.

Нагадаємо, Росія намагається налагодити відносини з терористичним угрупованням «Талібан», яке захопило владу в Афганістані.

tsn.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *