Лише за два місяці літа Порошенко збагатів на ще понад 38 мільйонів, – портал НАЗК

Петро Порошенко / фото УНІАН, Таня Поляковська

Лідер найбагатшої парламентської фракції Петро Порошенко лише за два місяці літа збагатів ще на понад 38 мільйонів гривень. Відповідна інформація опублікована в Єдиному державному реєстрі декларацій на порталі Національного агентства з питань запобігання корупції.

Відповідно до поданих у червні та липні декларацій, Петро Порошенко став багатшим на понад 38 мільйонів 200 тисяч гривень.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Порошенко інвестував 156 мільйонів гривень, зібраних українцями для його фонду на підтримку ЗСУ, в облігації через свій банк, заробивши на цьому 50 мільйонів гривень неоподаткованого прибутку.

Відео дня

Також, згідно аналітичного звіту YouControl, депутати від партії «Європейська солідарність», яких у парламенті всього 27 з 401, під час війни збагатилися на суму більшу, ніж усі інші депутати разом узяті.

Окрім того, у 2022 році лідер фракції «Європейська солідарність» збагатився у 20 разів більше, ніж до війни, задекларувавши майже 1,5 млрд грн заробітків. Таким чином, Порошенко увійшов в трійку найзаможніших олігархів країни.  У 2023 році порівняно з 2022 роком статки Порошенка виросли на 224 мільйони доларів та складають майже 1 мільярд доларів.

Як повідомлялось, донати, які були зібрані з українців на ЗСУ, фонд Порошенка та близька до нього ГО «Справа громад» витратили на застави підозрюваним у кримінальних справах та для заробітку на купівлі-продажу державних облігацій.

Також, за повідомленнями ЗМІ з посиланням на НАЗК, «Європейська солідарність» Петра Порошенка вивела з бюджету України на власний рахунок 35 мільйонів гривень. Кошти початково призначалися для фінансування політичних партій, але були привласнені політсилою Порошенка завдяки схемі з купівлею державних облігацій.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *