Масована атака дронів на Київ: ППО збила понад десяток «Шахедів», уточнено наслідки

Фото: мобільна вогнева група ЗСУ (Віталій Носач, РБК-Україна) Автор: Володимир Костирін

Силами та засобами протиповітряної оборони було збило понад десяток ударних безпілотників типу «Шахед», які російські загарбники запустила для атаки на Київ цієї ночі. Потерпілих у столиці немає.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка.

Чиновник зазначив, що атака дронів була масована, а повітряна тривога у столиці тривала понад 5 годин.

Особливість атаки та відбиття

«На Київ російські безпілотники летіли з території окупованої Херсонщини та Курської області РФ ще до опівночі, близько 23:00», — поінформував він.

Очільник КМВА також розповів, що ворожі «Шахеди» заходили на столицю «хвилями та з різних напрямків».

«Силами та засобами ППО було знищено понад десяток ударних дронів ворога (точну кількість та тип дронів оприлюднять Повітряні Сили)», — йдеться в його повідомленні.

Які наслідки

У КМВА розповіли, що внаслідок атаки дронів-камікадзе ворога у трьох районах столиці сталося падіння уламків. А саме:

  • у Голосіївському районі уламки впали на територію житлової забудови. Попередньо було пошкоджено вікна та двері в багатоквартирному будинку.
  • у Дніпровському районі зафіксовано падіння уламків на територію житлової забудови, але «без негативних наслідків».
  • у Деснянському районі уламки впали на територію приватного домогосподарства, виникла пожежа у нежитловій будові, яку вже загасили

«Загалом, в Києві інформації щодо потерпілих не надходило. Дані оперативного зведення уточнюються», — зазначив чиновник.

Атака «Шахедів»

Нагадаємо, ввечері 28 серпня росармія запустила дрони-камікадзе для ударів по території України. Через дронову атаку у низці областей була оголошена повітряна тривога.

Близько другої ночі сирена зазвучала й у Києві через «Шахеди», в області й на підступах до столиці розпочалася робота ППО. Пізніше стало відомо про роботу ППО у столиці, де також було чути вибухи. Вранці у Києві також було чути вибух.

Представники столичної влади поінформували, що у Києві зафіксоване падіння уламків у трьох районах, обійшлося без постраждалих.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *