Мають воювати усі, інакше загинемо: секретар комітету ВР оцінив виступ Залужного

Костенко оцінив звернення Залужного до британців / скріншот з відео

Секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко прокоментував звернення Валерія Залужного до британців з приводу того, що ті мають бути готові безпосередньо воювати.

«Стосовно того готові чи не готові воювати наші партнери… Я думаю, він їм доніс правильну історію, особливо, коли цитував американських генералів, що зараз мають воювати усі, або, як він сказав: буде пізно… Він додав своє: бо інакше ми загинемо. Я думаю — це хороший підсумок його виступу», — наголосив Костенко в інтерв’ю на Radio NV.

Секретар комітету додав, що Залужний, ще обіймаючи посаду Головнокомандувача ЗСУ, приходив на засідання комітету і озвучував приблизно ті самі тези. 

Відео дня

«Його теза «технологічна війна» і «війна технологій» — він про неї говорив давно. І він людина, яка може собі дозволити ці тези говорити. Чому? Тому що він людина, яка у плані війни має зараз найбільший досвід, ще починаючи від повномаштабного вторгнення, коли у нас нічого не було практично, і ми втримали таку російську навалу до того, як почали розвиватися технології, і спочатку дрони», — відзначив Костенко.

Валерій Залужний посол України в Британії

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виступив на RUSI Land Warfare Conference 2024 у Лондоні як посол України.

Він поділився українським досвідом боротьби та наголосив на важливості підтримки України та зміцнення коаліції вільного світу у протистоянні дестабілізації, агресії та тиранії.

Залужний закликав демократичні нації задуматися над власним захистом, а також поділився уроками, які українці винесли з повномасштабної війни. Так, він сказав, що воєн необхідно уникати, та якщо вони прийшли — бути готовими. 

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *