Медичні працівники служби екстреної допомоги Вінниччини отримали майже 3 тисячі експрес-тестів

Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав експрес-тести для виявлення коронавірусної інфекції. Про це повідомляє Вінницька ОДА.

Зазначається, що 2875 тест-систем передані Фондом Ріната Ахметова саме для медиків екстреної допомоги, щоб вони могли контролювати стан свого здоров’я. Така допомога є надзвичайно необхідною, важливою та актуальною для працівників швидкої.


Сьогодні це найшвидший спосіб виявити зараження та зупинити епідемію. Тести дають змогу медичним працівникам усього за 15 хвилин діагностувати захворювання та ізолювати його носіїв, аби запобігти поширенню вірусу.

“Переконана, що надзвичайно важливим сьогодні є збереження здоров’я саме медичних працівників, оскільки вони — наша найперша зброя у боротьбі з COVID-19. Надзвичайно важливим є тримати “в строю” кожного медпрацівника. Ми розуміємо, що саме працівники екстреної медичної допомоги першими реагують на виклики, першими контактують із хворими на коронавірус. Вкрай важливо, аби вони могли швидко і якісно надавати допомогу мешканцям Вінниччини. Переконана, що тести, які ми отримуємо сьогодні, дозволять вчасно діагностувати, відтак, не дозволяти розповсюджувати коронавірусну інфекцію серед працівників екстреної медичної допомоги”, — зазначила та висловила слова вдячності за отриману допомогу заступник голови облдержадміністрації Наталя Заболотна.


Заступниця запевнила, що Вінницька ОДА постійно наголошує на необхідності об’єднання зусиль влади, бізнесу, громади, яку представляють благодійні фонди та волонтерські організації, у боротьбі з пандемією. Також, вона зауважила, що, попри пом’якшення карантину, необхідно дотримуватимуся всіх обмежувальних заходів, берегти своє здоров’я та навколишніх.


Як розповів медичний директор Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Станіслав , бригади екстреної медичної допомоги щоденно зустрічаються з хворими. Отримані тести будуть розподілені між вісьмома філіями Центру екстреної медичної допомоги області.

Крім того, керівник закладу повідомив, що в цілодобовому режимі наразі в області працює 119 бригад швидкої медичної допомоги, щоденно близько 370 працівників виїжджає на понад 500 викликів. За його словами, сьогодні, завдяки допомозі держави та волонтерів, служба повністю забезпечена всім необхідним.

(Еще нет голосов, оставьте первым)