Мер Хмельницького: Маємо позитивну динаміку щодо покриття дефіциту місцевого бюджету

У січні та лютому в Хмельницькій громаді перевиконали дохідну частину місцевого бюджету, що дозволить у подальшому перекрити його дефіцит.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

«Цей бюджет – найпроблемніший. Головна причина в тому, що 1 млрд 245 млн грн, які раніше надходили до міського кошторису, спрямували до державного бюджету. Йдеться про кошти, які називають «військовим» ПДФО, але це, окрім того, ще й податок на доходи фізичних осіб надзвичайників, поліції і фактично всіх Сил оборони. По суті, це – прямі втрати міського бюджету. З іншого боку, ми розуміємо, що зараз усі сили мають спрямовуватися на військо, і вважаємо, що ці кошти – внесок міського бюджету в оборону, окрім військового та інших податків», — зазначив мер.

За його словами, у грудні минулого року ухвалили дефіцитний бюджет на 2024 рік, залишили нестачу по заробітній платі та енергоносіях.

«Але у нас є позитивна динаміка за січень-лютий. Тут щиро дякую платникам податків. У нас більше ФОПів 1-ї, 2-ї та 3-ї груп реєструється, ніж у попередні роки. Критично не зменшується кількість робочих місць, бо в одних підприємствах їх менше, в інших – більше. Завдяки цьому в січні та лютому ми виконали і перевиконали дохідну частину», — додав Симчишин.

Міський голова зауважив, що позитивна динаміка щодо бюджету спостерігається і в березні. Він висловив сподівання, що з такими темпами дефіцит вдасться ліквідувати у травні.

Як повідомляв Укрінформ, із початку року з бюджету Хмельницької громади спрямували понад 700 млн грн на підтримку Сил оборони.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *