Мер Очакова обіцяє пояснити походження своїх статків після повернення з відрядження

Очаківський міський голова Сергій Бичков, якого звинувачують у незаконному збагаченні та придбанні квартири в Іспанії під час повномасштабного вторгнення, заявив, що дасть пояснення походженню своїх статків після повернення з відрядження.

Відповідну заяву оприлюднила Очаківська міська рада у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Нещодавно, на сайті НАЗК, була оприлюднена стаття щодо "Незаконного збагачення та недостовірних відомостей…" стосовно моїх доходів і доходів моєї сім'ї. Це було зроблено спеціально в той момент, коли я знаходжуся у відрядженні і не можу особисто прокоментувати цю інформацію», — йдеться у повідомленні.

Бичков також офіційно заявив, що всю інформацію щодо своїх доходів, починаючи з 2016 року, надасть після повернення всім, хто в ній зацікавлений.

Де зараз перебуває мер і коли повернеться – наразі невідомо.

Як повідомляв Укрінформ, поліція Миколаївської області порушила кримінальну справу за фактом незаконного збагачення під час війни на 12 млн грн та інші порушення у міського голови Очакова.

Розслідування ведеться за двома статтями: за ч.1 ст. 366-2 ККУ (Декларування недостовірної інформації) та ст. 368-5 (Незаконне збагачення).

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило у Бичкова ознаки незаконного збагачення під час війни на 12 млн грн та інші порушення.

Зокрема встановлено, що під час війни у 2022 році посадовець разом із дружиною набули у власність квартиру в Іспанії площею 122,31 кв. м вартістю понад 5 млн грн. Крім того, він отримав нібито від матері подарунки у вигляді готівки на понад 12 млн грн.

Подаровані кошти значно перевищують законні доходи матері, які з 1998 року становили всього трохи більше 580 тис. грн.

Доходи міського голови Очакова та його дружини з підтверджених джерел також не давали змоги придбати квартиру в Іспанії за рахунок власних коштів.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *