Microsoft через майже 30 років прибрала з Windows дратівливе обмеження

Microsoft знімає обмеження на розмір розділу FAT32 у Windows 11/ фото ua.depositphotos.com

В операційній системі ОС Windows уже майже 30 років діє обмеження на розмір розділів FAT32 у 32 ГБ, втім, сама файлова система підтримує томи до 2 ТБ. І ось у свіжій Canary-збірці Windows 11 Microsoft нарешті усунула це обмеження і в найближчому оновленні воно стане доступним для всіх користувачів.

У повідомленні в блозі компанії йдеться про те, що ліміт об’єму FAT32 буде збільшено до 2 терабайт, але тільки під час форматування диска через командний рядок. У стандартному інтерфейсі нічого не зміниться, принаймні в найближчому оновленні.

Насправді, Windows давно підтримує читання розділів FAT32 розміром до 2 ТБ, але досі ви не могли створювати його в ОС без сторонніх програм. Тепер це нарешті зміниться. Однак слід пам’ятати, що обмеження на розмір окремих файлів у 4 ГБ у файловій системі нікуди не дінеться.

Відео дня

Хоч FAT32 наразі не так широко використовується порівняно з альтернативами, такими як exFAT, він все ще використовується багатьма старими пристроями, які потребують USB-накопичувачів або SD-карт, відформатованих у FAT32.

Microsoft через майже 30 років прибрала з Windows дратівливе обмеження

В існуючих версіях Windows розмір FAT32 обмежений 32 ГБ / фото The Verge

Раніше Microsoft представила новий інструмент для Windows, який є аналогом AirDrop з екосистеми пристроїв компанії Apple. Він дає змогу швидко обмінюватися файлами між комп’ютером і Android-девайсом.

А якщо ви відкладали наступний апдейт Windows, зараз саме час його встановити. У рамках серпневого «вівторка оновлень» Microsoft виявила і вже виправила 90 вразливостей в операційних системах Windows 10 і 11.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *