Microsoft дозволила керувати ПК через iPhone та інші гаджети: як це працює

Microsoft запускає додаток Windows для iPhone, Mac і пристроїв Android / фото Microsoft

Компанія Microsoft випустила застосунок Windows App, який стане в пригоді багатьом користувачам. Він дає змогу отримати віддалений доступ до ПК з будь-якої точки світу, використовуючи смартфони, планшети або інші гаджети.

Як пише The Verge, Windows App дасть змогу підключатися до віддалених робочих столів, включно з Windows 365, Azure Virtual Desktop, Microsoft Dev Box або до персонального віддаленого настільного комп’ютера. По суті, це більш зручна і просунута версія утиліти Remote Desktop Connection.

Цей новий уніфікований застосунок тестували майже рік, і він містить настроюваний домашній екран, підтримку декількох моніторів і перенаправлення USB, що дає змогу використовувати локальні пристрої, зокрема веб-камери, принтери тощо, так, наче їх під’єднано безпосередньо до хмарного ПК.

Користувачі Windows можуть завантажити Windows App з Microsoft Store. Він також доступний в App Store для macOS, iOS і iPadOS. Версія для Android вийде трохи пізніше. Наразі додаток підтримує робочі та шкільні акаунти.

Як розповідав УНІАН, користувачі стали частіше переходити з Windows 10 на Windows 11. Актуальна операційна система вже майже захопила третину всього сегмента, а серед геймерів вона і зовсім найпопулярніша.

Тим більше, цієї осені вийде оновлення Windows 11 24H2, яке стане найбільшим в історії Windows 11. Воно принесе багато нових ШІ-фішок, перероблений інтерфейс із «плаваючою» панеллю завдань і багато чого ще. Заради неї Microsoft навіть перенесла реліз Windows 12 на 2025 рік.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *