Microsoft видалила з Windows 11 спірну ШІ-функцію з «фотографічною» пам’яттю

Microsoft вирізала Recall навіть з інсайдерських збірок Windows 11 / Скриншот

Після критики експертів і користувачів компанія Microsoft вирішила все ж відкликати поширення нової ШІ-функції Recall. За задумом, вона дає змогу шукати і згадувати все, що ви бачили або робили на своєму ПК з Windows 11.

Раніше Recall було видалено з публічних збірок Windows 11 для нових ноутбуків на ARM-процесорах, а тепер вона зникла навіть з інсайдерських збірок. Очевидно, що Microsoft намагається приховати спірний фукціонал навіть від інсайдерів, які мали протестувати її перед релізом, пише Tom’s Hardware.

Recall – нова ШІ-функція для Copilot+PC пристроїв, яка за згодою користувача автоматично робить знімки екрана вашого ПК в реальному часу і витягує з них інформацію за допомогою нейромережі. Хоча метою інструмента є допомога користувачеві відстежувати свої дії на часовій шкалі, ця функція одразу викликала спірну реакцію в мережі.

Microsoft явно вважає, що Recall поки занадто суперечлива, щоб нею хтось користувався. Можливо, нова версія з’явиться в майбутній збірці Insider, але коли це станеться, залишається загадкою.

Нагадаємо, наприкінці травня Microsoft анонсувала новий бренд Copilot Plus – так тепер називатимуть ноутбуки з інтегрованою підтримкою ШІ. Для таких пристроїв будуть доступні деякі ексклюзивні ШІ-функції в Windows 11 на кшталт Recall. Конкуруватимуть вони з MacBook Air від Apple.

Як УНІАН уже розповідав, Microsoft не планує випускати Windows 12 цього року. Замість неї вийде «найбільше оновлення в історії Windows 11» з безліччю функцій на базі ШІ.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *