Microsoft випустила Windows 12, але цього ніхто не помітив

Windows 11 версії 24H2 — це по суті Windows 12, вважають ЗМІ / фото Microsoft

З осіннім оновленням 24H2 операційна система Windows 11 за своєю суттю перетворилася на Windows 12. Про це повідомляє видання XDA.

Фахівці вважають, що Microsoft змінила свою бізнес-модель, і замість трирічного циклу розробки Windows віддала пріоритет концепції «Windows як сервіс», фактично сховавши за великим оновленням нову операційну систему.

Раніше Microsoft випускала нові Windows системи кожні три роки. Однак із появою Windows 10 компанія перейшла до моделі надання платних послуг, тож випускати та продавати окрему версію ОС немає сенсу. У XDA зазначають, що оновлення 24H2 фактично перетворило Windows 11 на Windows 12, незважаючи на те, що зміни можуть не бути очевидними на перший погляд.

Також журналісти XDA зазначили, що Microsoft поширює оновлення безкоштовно, але все одно отримає прибуток — через те, що багатьом користувачам ОС доведеться оновлювати свої комп’ютери, щоб отримати доступ до ШІ-функцій Copilot+.

Microsoft випустила оновлення Windows 11 (2024), воно ж 24H2, на початку жовтня цього року. Журналісти назвали його найбільшим в історії цієї операційної системи. Навіть якщо не брати до уваги ШІ-функції, то і без них у цьому оновленні є багато нового.

Цифри показують, що в останні кілька місяців користувачі стали частіше переходити з Windows 10 на Windows 11. Актуальна операційна система захопила майже третину всього сегмента, а серед геймерів вона і зовсім найпопулярніша.

Нагадаємо, раніше цього місяця Microsoft припинила підтримку Windows 11 21H2 і 22H2. Ще сумніша новина очікує в жовтні на всіх, хто все ще сидить на Windows 10. Хоч підтримка «десятки» припиниться лише наступної осені, компанія рекомендує вже зараз перейти на свою актуальну ОС.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *