Миколаївська міськрада не ухвалила жодного рішення щодо перейменування топонімів

Міська рада Миколаєва виявилася єдиною на Миколаївщині, яка у відведений законом термін не ухвалила рішення про перейменування об'єктів топоніміки, тому це право перейшло до ОВА.

Про це Миколаївська ОВА повідомила у Фейсбуці з посиланням на інформацію заступника начальника обласної військової адміністрації Юрія Гранатурова, передає Укрінформ.

За словами Гранатурова, упродовж девʼяти місяців органи місцевого самоврядування повинні були здійснити перейменування обʼєктів топонімії відповідно до закону про деколонізацію.

«Перейменування належить до компетенції громад. У них було майже девʼять місяців для того, щоб це зробити. Майже всі місцеві ради та їх голови ухвалили низку рішень та розпоряджень щодо перейменування. Єдина громада, яка не ухвалила жодного рішення – це місто Миколаїв», – сказав Гранатуров.

За його інформацією, міська рада Миколаєва оголосила громадські обговорення 27 квітня, в останній день, коли повноваження щодо перейменування мали перейти до Миколаївської ОВА. Щоб уникнути паралельних обговорень, їй пішли назустріч й дочекалися пропозицій. Разом з тим, до ОВА надходили пропозиції від громадських об'єднань, військових, які не були враховані містом.

Відтак, до зведеного переліку обʼєктів, які підлягають перейменуванню, увійшло 412 назв вулиць, провулків, узвозів тощо. Перелік пропозицій від Миколаївської міськради склав 184 вулиці, з яких 52 вулиці не підлягають перейменуванню через дублювання або інші причини, не передбачені зазначеним Законом.

Як повідомляв Укрінформ, місто Баштанка на Миколаївщині виключено з Переліку назв населених пунктів, які містять символіку російської імперської політики, і не підлягає перейменуванню.

Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *