Міноборони підтвердило ураження російського Центру космічного зв’язку в Криму

Фото: Центр дальнього космічного звязку у Криму (росЗМІ) Автор: Наталія Кава

В період з 22 по 28 червня Сили оборони завдали удару по російському Центру космічного стеження та зв’язку в окупованому Криму.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони України в Telegram.

Як зазначили у відомстві, Сили оборони продовжують зменшувати бойовий потенціал та спроможності ворога. Особливим видався в українських бійців цей тиждень.

Бійцям вдалося завдати удару по російському Центру космічного стеження та зв’язку в тимчасово окупованому Криму, який є важливою військовою складовою у системі супутникового зв’язку та навігації для росіян.

Це перше офіційне підтвердження удару по даній позиції.

Окрім цього в інших точках фронту в Україні було уражено зенітно-ракетний комплекс «Оса», що призначений для прикриття сил і засобів військ росіян у всіх видах бойових дій. Також знищено штурмовий літак Су-25, два гради «Гради» БМ-21.

Що передувало

У неділю, 23 червня, у тимчасово окупованому Криму лунали сильні вибухи. Тоді росіяни заявляли про ракетний удар по півострову. Однак офіційно українська сторона цього не підтверджувала.

Пізніше видання Defence Express писало, що українські захисники атакували центр далекого космічного зв’язку під Євпаторією.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *