Мінськ відреагував на слова Пашиняна і відкликає посла з Вірменії

Анатолій Глаз. фото з соцмережі Х

Міністерство закордонних справ Білорусі заявило, що відкличе посла у Вірменії після того, як прем’єр цієї країни Нікол Пашинян розкритикував підтримку Мінськом Азербайджану в межах ОДКБ.

Деталі: 13 червня речник зовнішньополітичного відомства Анатолій Глаз заявив, що посла у Єревані Александра Конюка відкликали в Мінськ для консультацій, аби з’ясувати ситуацію у Вірменії.

Глаз сказав, що білоруська сторона бачить «складну внутрішньополітичну ситуацію» у Вірменії та розуміє «різну резистентність до емоційних навантажень».

«Але ми не розуміємо, до чого тут Білорусь. Представника посольства Вірменії сьогодні викликали в МЗС, щоб спробувати роз’яснити нам це питання. З огляду на розвиток ситуації, наш посол із Єревана найближчим часом також прибуде до Мінська», – додав він.

Принагідно речник МЗС Білорусі пошпетив Вірменію за її «дуже недалекоглядну позицію» – тобто спробу зробити з Білорусі «зовнішнього ворога» і таким чином «відвернути увагу від внутрішніх проблем».

Що передувало: Пашинян раніше в четвер заявив, що ані він, ні жоден інший офіційний представник Вірменії ніколи не відвідає Білорусь, поки керівником цієї країни є Александр Лукашенко.

Минулого місяця він натякнув, що Білорусь і Росія, держави – учасниці Організації договору колективної безпеки, фактично допомагали Азербайджану з підготовкою до війни проти Вірменії, яка почалась у 2020 році.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *