Мін’юст замість Малюськи може очолити Стефанішина, — ЗМІ

Малюська вже деякий час тому написав заяву про відставку, але без дати.  / колаж УНІАН, фото УНІАН, скріншот

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина може очолити Міністерство юстиції замість Дениса Малюськи.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерела у команді президент Володимира Зеленського.

За даними видання, чинний міністр юстиції Денис Малюська вже деякий час тому написав заяву про відставку, але без дати.

Відео дня

Як переконують співрозмовники УП, Стефанішину планують призначити віце-прем’єром з євроінтеграції та міністром юстиції.

Також досі розглядається варіант не міняти прем’єра, а обмежитись заміною, тобто призначенням міністрів у критичні міністерства.

«Потенційних змін у Кабміні настільки багато, що навіть без зміни Шмигаля їх досить, щоби говорити про глобальне перезавантаження уряду», — зазначили джерела.

Слід зазначити, що Стефанішина призначена на посаду віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції 4 червня 2020 року. Малюська призначений міністром юстиції 4 березня 2020.

Свириденко може замінити Шмигаля — що відомо

Раніше ЗМІ з посиланням на поінформовані джерела у команді глави держави писали, що президент Володимир Зеленський «втомився» від чинного прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і ймовірно розглядає можливість його заміни на іншу людину. 

Інший «високопоставлений» представник команди президента стверджував, що за останні два місяці є уже «другий захід на звільнення Шмигаля».

Джерела заявляли, що потенційним кандидатом на зміну Шмигалю є міністр економіки Юлія Свириденко, яка також обіймає посаду першої віце-прем’єрки, тобто є першою заступницею голови уряду.

www.unian.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *