МЗС Естонії про удар РФ по Чернігову: цього б не сталося, якби Україна отримала все для захисту неба

Фото: Getty Images

Міністерстві закордонних справ Естонії відреагувало на удар російської армії по Чернігову, у результаті чого, а останніми даними, загинули 14 людей та щонайменше 60 дістали поранення.

Деталі: В естонському міністерстві відзначили, що знову починають день із новин про ракетні удари, руйнування та вбитих мирних жителів України.

Дослівно: «Цього не сталося би, якби українцям дали все, що вони просять, щоб захистити своє небо та відбити безперервну агресію Росії».

Передісторія:

  • Вранці 17 квітня влада України оголосила повітряну тривогу у низці областей через загрозу російських ракетних ударів. 
  • Окупанти атакували Чернігів трьома ракетами. Били по об’єктах цивільної та соціальної інфраструктури.
  • Спершу повідомлялося про 4 загиблих, але їх кількісь почала зростати, коли рятувальники почали розбирати завали. Щонайменше кілька поранених у важкому стані.
  • Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус повідомив, що, за попередніми даними, окупанти вдарили по Чернігову трьома крилатими ракетами «Іскандер».
  • За останніми даними, 14 людей загинули та щонайменше 60 дістали поранення у результаті ранкового удару росіян по місту Чернігів.

Нагадаємо:

  • Після удару Росії по центру Чернігова в середу глава МЗС Дмитро Кулеба закликав партнерів надати Україні засоби, аби вона могла захищатись від повітряних атак з такою ж ефективністю, як це відбулось в Ізраїлі на вихідних.
  • Кулеба 17-19 квітня відвідає Італію для участі в міністерській зустрічі «Групи семи», на якій обговорить надання Україні додаткових батарей Patriot та інших систем протиповітряної оборони для захисту від російського терору.
  • Президент Зеленський раніше повідомив, що росіяни зуміли знищити Трипільську ТЕС, оскільки в України повністю закінчились ракети на комплексах, які захищали станцію.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *