МЗС закликало скасувати виступ путіністки Нетребко у Римі

фото: коммерсантъ

Міністерство закордонних справ України закликало Римську оперу скасувати заплановану програму за участі російської оперної співачки Анни Нетребко.

Деталі: У відео нагадують про те, чому Анна Нетребко не «поза політикою», як намагається запевняти.

У ролику наводять приклади, як артистка неодноразово демонструвала підтримку російської влади і особисто Путіна, підтримала окупацію Криму, навесні 2014 року передала кошти для Донецького оперного театру Олегу Царьову, який тоді називав себе «спікером парламенту Новоросії», та у публічних коментарях фактично визнала, що її осуд війни РФ проти України був не зовсім щирим і вона намагається маневрувати так, як їй вигідно за поточних обставин. 

«Багаторічна підтримка цією артисткою режиму Путіна не стримує світові сцени від того, щоб співпрацювати з нею. Але як можна насолоджуватися виступами особи, яка є співучасницею злочинів Росії?», – зауважили в МЗС. 

Раніше посол України в Італії закликав мера Рима та керівника Римського оперного театру скасувати запрошення Нетребко у постановку «Тоска». 

Нагадаємо, після початку російського військового вторгнення в Україну в лютому 2022 року Нетребко зіткнулася з бойкотом своїх концертів на Заході. Її також звільнили з Метрополітен-опери в Нью-Йорку.

www.pravda.com.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *