На Черкащині лікарів підозрюють у наданні сину посадовця фіктивної довідки про інвалідність

У Черкаській області поліція повідомила про підозру групі лікарів, які присвоїли фіктивну інвалідність сину посадовця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Черкаській області спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції викрили групу лікарів в організації схеми видачі підробленого медичного документа.

На Черкащині лікарів підозрюють у наданні сину посадовця фіктивної довідки про інвалідність

Під слідством опинилися терапевт, невропатолог, хірург та офтальмолог обласного центру медико-соціальної експертизи, а також ортопеди-травматологи міської лікарні.

Поліцейські встановили, що медичні працівники внесли до офіційних документів неправдиві відомості для присвоєння пацієнту групи інвалідності.

На Черкащині лікарів підозрюють у наданні сину посадовця фіктивної довідки про інвалідність

"До лікувального закладу на території Черкаської області із побажанням про отримання статусу особи з інвалідністю звернувся 27-річний родич посадовця органу місцевого самоврядування. Відповідно до встановленого лікарем-травматологом діагнозу, у чоловіка виявили порушення функції опорно-рухового апарату", — зазначили у поліції.

На підставі цього висновку пацієнта направили на медико-соціальну експертну комісію, представники якої власними підписами засвідчили у молодого чоловіка наявність захворювання, яке відноситься до ІІ групи інвалідності.

На підставі зібраних доказів чотирьом представникам МСЕК та завідувачу травматологічного відділення поліцейські повідомили підозри за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення), а лікарю-травматологу центральної міської лікарні — за ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у травні оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно із правоохоронцями викрили киянку, яка намагалася незаконно переправити за кордон військовозобов’язаного чоловіка шляхом укладення шлюбу.

Фото: Нацполіція

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *