На деокупованій Луганщини залишаються до пів сотні людей — Лисогор

Армія РФ постійно б’є по звільнених селах та селищах Луганщини з усіх видів озброєння, однак там досі залишається близько пів сотні людей, які не хочуть полишати свої домівки.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

«У деокупованих селах і селищі Невському на ранок цього дня залишається 48 людей. Крім них частина людей виїхала – хто по пенсійних питаннях, хто з метою перевірки стану здоров’я тощо, а отже ще може повернутись додому. Ми вмовляємо їх залишатись, тому подивимось результати на вечір», — зазначив Лисогор.

Він додав, що ситуація на цій території доволі важка, ворог постійно б’є по селах з артилерії, РСЗО, використовує важкі керовані авіабомби, бо населені пункти знаходяться поблизу лінії зіткнення, а деякі й на самій лінії.

Представники місцевих військових адміністрацій кожного дня проводять бесіди з місцевими мешканцями, однак частина поки не готові покидати свої будинки. Утім, після того, як від обстрілу загинула жінка, четверо людей погодились на евакуацію.

«Загиблу вивезли й організували поховання. Мати її також виїхала. Розмістили її в одному з наших закладів. Ситуація, дійсно, важка, оскільки ворог б’є і по представниках нашої адміністрації, по правоохоронцях, які заїжджають по логістичних шляхах, за якими стежить ворог», — додав очільник Луганської ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, армія РФ не полишає спроб штурмувати українські позиції на Луганщині, кидає цілі взводи та роти.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *