На ДніпроГЕС досі розбирають завали та проводять демонтажні роботи — Федоров

На Дніпровській ГЕС досі тривають роботи з розбирання завалів і демонтаж після масованого ракетного удару, який у березні військові РФ завдали по гідроелектростанції.

Про ситуацію на ДніпроГЕСі розповів у ефірі національного телемарафону “Єдині новини” начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає Укрінформ.

“Складно сказати, скільки знадобиться часу для відновлення, тому що зараз продовжуються демонтажні роботи та розбір завалів після тієї атаки, яку ворог здійснив на ДніпроГЕС”, — поінформував Федоров.

За його словами, всього з початку року понад 20 ракет прилетіло на ДніпроГЕС, тому руйнування вкрай масштабні, та тому на сьогодні взагалі не йдеться про відновлення енергетичної складової, а лише логістичної. Оперативно запустили по одній смузі руху в обидва боки, а раніше було дві.

Федоров зазначив, що Укренерго вже укладає угоди з підрядниками, які проєктуватимуть та здійснюватимуть відновлення ГЕС.

“Сьогодні ще зарано говорити про строки, але всі зацікавлені в тому, щоб максимально інтенсифікувати та пришвидшити виконання цих робіт”, — додав він.

Начальник ОВА зауважив, що залученням міжнародного фінансування для відбудови ДніпроГЕСу займається Укргідроенерго.

“Зі свого боку максимально доводимо до наших міжнародних партнерів про пріоритетність відновлення ДніпроГЕС та необхідність допомоги”, — уточнив Федоров.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок масованого ракетного удару, який 22 березня війська РФ завдали по Дніпровській гідроелектростанції в Запоріжжі, було частково зруйновано дорожнє полотно, критично пошкоджено ГЕС-1 та ГЕС-2. Стався витік нафтопродуктів у річку Дніпро.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *