На Дніпропетровщині запрацювала сучасна очисна станція

Фото Сучасну очисну станцію запустили у Широківській громаді Дніпропетровської області. Реалізувати проєкт допоміг уряд Чехії. 

Про це повідомляє у Телеграмі начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, передає Укрінформ. 

"Сучасну очисну станцію запустили на Криворіжжі. Її облаштували у Широківській громаді. Аби за будь-яких умов у місцевих був доступ до питної води", — повідомив Лисак.

На Дніпропетровщині запрацювала сучасна очисна станція

 

За його словами, таких установок в Криворізькому районі запрацює 13 — в Апостолівській, Глеюватській, Гречаноподівській та Девладівській громадах, а також у Зеленодольській, Карпівській, Лозуватській, Новолатівській, Нивотрудівській, Софіївській.

На Дніпропетровщині запрацювала сучасна очисна станція

На Дніпропетровщині запрацювала сучасна очисна станція

 

З реалізацією проєкту допомагає Дніпропетровщині уряд Чехії.

"Після підриву росіянами Каховської ГЕС почали перемовини. Партнери взяли на себе закупівлю обладнання. Його транспортування та монтаж. Навчили й відповідальних на місцях. Більш ніж 20 фахівців вже знають, як з ним поратися, обслуговувати. Вдячний друзям за таку підмогу! Чеській делегації на чолі з уповноваженим з питань відновлення України Томашем Копечним. Вони особисто приєдналися до запуску очисної станції", — зазначив Лисак.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія підірвала Каховську ГЕС 6 червня 2023 року. За даними Міндовкілля, загальні збитки від підриву Каховської ГЕС перевищують 146 млрд грн.

Фото: Телеграм / Сергій Лисак

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *