На Дніпропетровщині затримали двох військових, які за $10 тисяч оформлювали фіктивний діагноз

Фото Заступник командира військової частини та колишній військовий — жителі Кривого рогу Дніпропетровської області допомагали чоловікам за 10 тисяч доларів отримати медичну довідку з фіктивним діагнозом задля уникнення мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області спільно зі слідчими управління обласної поліції, маючи вплив на посадових осіб військово-лікарської комісії, фігуранти допомагали чоловікам отримати законні підстави для ухилення від мобілізації.

На Дніпропетровщині затримали двох військових, які  за $10 тисяч оформлювали фіктивний діагноз

Вони брали з чоловіків по 10 тисяч доларів за отримання медичної довідки з фіктивним діагнозом та в подальшому відповідного висновку ВЛК для зняття з військового обліку

На Дніпропетровщині затримали двох військових, які  за $10 тисяч оформлювали фіктивний діагноз

Поліцейські 11 липня затримали службовця військової частини та його спільника на території однієї з міських лікарень одразу після отримання неправомірної вигоди. Правоохоронці вилучили з автомобіля одного зі зловмисників 10 тис. доларів.

Фігуранти затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

На Дніпропетровщині затримали двох військових, які  за $10 тисяч оформлювали фіктивний діагноз

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Криворізька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Як повідомляв Укрінформ, днями в Одесі правоохоронці затримали іноземця, який за 4 тис. доларів виготовив фіктивне посвідчення волонтера, що давало змогу замовнику виїхати за межі України.

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *