На Донеччині є достатня кількість вакцин для щеплення населення — експерт

В Донецькій області наразі кількість вакцин для щеплення населення є в достатній кількості, нестачі будь-яких вакцин немає.

Про це повідомила завідувачка відділу імунопрофілактики Державної установи "Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб (ЦКПХ)" Галина Шишова на брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Вакцин у всіх щепних кабінетах первинної та вторинної ланки, які надають послуги з імунізації, в області в достатній кількості… Тобто, у нас нестачі будь-яких вакцин немає», — сказала Шишова.

Вона зазначила, що вакцина у регіон завозиться з урахуванням того, скільки її запитують медики.

«Тобто, якщо нам був потрібний додатковий підвоз вакцини проти вірусного гепатиту «В» дитячий, її привезли. Буквально на минулому тижні і на цьому продовжують всі сімейні лікарі отримувати додаткову вакцину АКДП (адсорбована кашлюково-дифтерійно-правцева вакцина – ред.), та вакцину ІПВ (інактивована поліомієлітна вакцина — ред.)», — додала Шишова.

За її словами, якщо ж хтось схоче щепитися в області від коронавірусної хвороби, вакцина ця також є в мережі первинної ланки, треба тільки записатися у сімейного лікаря.

Шишова закликала всіх – і дорослих, і дітей своєчасно щепитися від хвороб згідно з календарем профілактичних щеплень.

Як повідомлялося, 24 квітня 2023 року стартував Всесвітній тиждень імунізації. Його мета — нагадати про важливість щеплень для захисту від хвороб людей різного віку.

Фото ілюстративне: ЮНІСЕФ

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *