На Донеччині й Харківщині вирують лісові пожежі, вогонь знову наближається до села Студенок

На Харківщині зараз вирують 14 лісових пожеж, і є ризик перекидання вогню з Донеччини на село Студенок, яке вже постраждало від вогню на початку вересня.

Про це на брифінгу повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

"Ситуація важка по області, однак вона повністю контрольована підрозділами ДСНС. Вирують лісові пожежі. Зараз близько 14 осередків займання. Різна ситуація. Вона ускладнена тим, що це лісові масиви, більшість — на деокупованих територіях або там, де велися бойові дії. Ці території заміновані. Пожежі супроводжуються детонацією, що ще більше сприяє поширенню полум'я", — сказав Синєгубов.

Він додав, що є випадки верхового поширення вогню, такі пожежі важко локалізовувати та передбачити напрямок їх поширення.

"Саме така пожежа була у Студенку. І в цьому ж напрямку зараз є пожежа, яка йде Донецькою областю, і є ризик, що вона може досягнути Харківської області", — уточнив начальник ОВА.

За його словами, зараз потреби в евакуації населеного пункту немає, однак це готові зробити за реальної небезпеки для людей. За поширенням вогню спостерігають з повітря, зазначив Синєгубов.

За даними ОВА, в області на зараз чотири осередки пожежі у Васищевському лісництві Жовтневого лісгоспу; три — у Борівському лісництві Куп'янського лісгоспу; по одному осередку у Задонецькому та Таранівському лісництвах Зміївського лісгоспу, у Малинівському та Печенізькому лісгоспах Чугуєво-Бабчанського лісгоспу, в Артемівському та Червонооскільському лісництвах Ізюмського лісгоспу, Сеньківському лісництву Куп'янського лісгоспу. Також пожежі тривають у лісових масивах поблизу Вербівки Балаклійської громади, Кіндрашівки Куп'янського району.

Синєгубов зауважив, що у Васищевському лісництві є території, які вважаються замінованими ще з Першої світової війни — там були склади боєприпасів.

Як повідомлялося, пожежа, яка вирувала на Ізюмщині 2-11 вересня, знищила пів села Студенок. Після її приборкання до населеного пункту повернулося понад сто сімей.

Фото: ДСНС Харківської області

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *