На Донеччині за два роки вчителям надали понад 4,5 тисячі ноутбуків

За останні два роки вчителям Донеччини надали понад 4,5 тисячі ноутбуків, а школярам — понад 10 тисяч гаджетів для дистанційного навчання.

Про це повідомила на брифінгу директорка департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева, передає кореспондентка Укрінформу.

«За 2022-2024 роки ми отримали вже більше 10 тисяч пристроїв для дітей і більше 4,5 тисячі ноутбуків для вчителів. Це для дистанційного навчання», — зазначила Сідашева.

Вона зазначила, що цього літа департамент освіти і науки Донецької ОВА разом із департаментом інвестиційно-інноваційного розвитку завершили проєкт «Десант», який супроводжували цілий рік. У межах проєкту отримали 1 960 сучасних ноутбуків, переданих педагогічним працівникам, і вже з 1 вересня педагоги зможуть працювати, використовуючи ці ноутбуки.

«На цьому ми не зупиняємося, і за ініціативою голови Донецької облдержадміністрації ми ініціювали придбання девайсів для учнів різних категорій. Міністерство освіти вже опрацювало наш запит. І ми вже обговорюємо допомогу, яка надійде у вересні для дітей. Тобто ще маємо отримати значну кількість девайсів для учнів наших закладів освіти, оскільки дистанційне навчання на Донеччині продовжується», — додала Сідашева.

Вона також повідомила, що до нового навчального року область отримала понад 85% нових підручників для учнів 7-о класу та осіб з особливими освітніми потребами, а також ті підручники, які не отримали в минулих роках для учнів 5-х та 6-х класів.

«Всі начальники освіти, директори закладів сьогодні опрацьовують питання, яким чином кожна дитина, яка перебуває на території Донецької області, або виїхала за межі області у безпечні регіони України, може отримати нові підручники. Для того, щоб можна було якісно навчатися і мати не тільки пристрій для навчання і читати підручники в онлайн форматі, а й фізично користуватись підручниками», — пояснила директорка департаменту.

Як повідомлялося, у Донецькій області в новому навчальному році працюватимуть 254 заклади загальної середньої освіти. У всіх навчання відбуватиметься у дистанційному форматі.

У закладах освіти Донеччини в цьому навчальному році працюватимуть 7,8 тисячі вчителів.

Фото ілюстративне

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *