На Донеччині збитки обленерго через війну вже сягають ₴23 мільярдів

На Донеччині через повномасштабну війну, постійні ворожі обстріли об’єктів електропостачання збитки оператора розподілу електричної енергії вже сягають 23 млрд грн.

Про це на брифінгу повідомила заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусєва, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Це питання (про збитки – ред.) дуже на сьогодні актуальне, бо кожного дня ми фіксуємо збитки, фіксуємо зруйновані або пошкоджені об'єкти <…> Збитки оператора розподілу електричної енергії, якщо враховувати і вартість пошкодженого, зруйнованого майна, і недоотриману вигоду, на сьогодні вже становлять 23 млрд грн», — сказала Гусєва.

Вона додала, що збитки ТЕЦ в області, з урахуванням пошкодженого, зруйнованого майна та недоотриманої вигоди, становлять 4 млрд грн.

За словами Гусєвої, загалом у Донецькій області станом на сьогодні росіянами пошкоджено 24 тис. км електричних мереж і повністю зруйновано 7,4 тис. км електричних мереж, що становить приблизно 18,6%. Крім того, в регіоні повністю зруйновано 73 електричні підстанції із 181, які були до 22 лютого 2024 року.

«І станом на сьогодні у нас знеструмлено саме внаслідок ворожих дій 101 населений пункт повністю, чотири — частково. Доступ для оператора систем розподілу відсутній, на жаль, бо більшість населених пунктів перебувають в зоні активних бойових дій», — додала чиновниця.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні та різні інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

Фото: ДТЕК

www.ukrinform.ua

Leave a Comment

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *